Pozimní dýňový salát s čočkou beluga a halloumi sýrem
velká porce pro 2 osoby
1/2 menší dýně hokaido * střední batát * hrstka květáku (nemusí být) * menší cuketa * 2 hrsti kukuřice * lžíce quinoi * 2 lžíce čočky beluga * čtyři hrsti polníčku * halloumi sýr * olivový olej * sůl a pepř
Na pekáč dáme na kostky nakrájenou oloupanou dýni, bátát a květák na růžičky, zakápneme olejem, osolíme, opepříme a dáme péct na 180°C do změknutí. Mezitím si uvaříme quinou s belogou a umytou cuketou nakrájenou na tenké plátky s kukuřicí orestujeme na pánvi. Jakmile je hotovo, smícháme vše dohromady s polníčkem na který poklademe grilované plátky halloumi sýru a můžeme podávat.
Komentáře
Okomentovat