Chřestový salát s lososem

 velká porce pro 2 osoby

10 až 12 kusů zeleného chřestu * 10 ředkviček * menší cuketa * 2 lžíce quinoi * 2 lžíce hrášku * polníček * 100g lososa * olivový olej * provensálské koření * sůl a pepř

Lososa decentně pokapeme olivovým olejem, posypeme provensálským kořením a zabaleného v alobalu dáme do trouby na 180°C cca 30 minut. Mezitím chřestu ulámeme tvrdé konce a dáme vařit na tři minutky do osolené vody. Po uplynulé době ihned zchladíme! Chřest si tím zachová krásnou zelenou barvu. Ředkvičky s cuketou umyjeme. Cuketu nakrájíme na tenké proužky, ředkvičky na čtvrtky a následně uvaříme quinou. Nyní na pánev nalijeme zhruba lžíci oleje, kam přesuneme ředkvičky s cuketou a hrášek. Jakmile cuketa povadne přidáme chřest, quinou a natrhaného upečeného lososa, restujeme krátce! Osolíme, opepříme. Podáváme na čerstvém  polníčku samotné nebo s opečenou bagetkou.

Komentáře

Oblíbené příspěvky