Domácí burgerové housky

porce na cca 6 - 8 kusů dle velikosti

350g hl. mouky * lžíce cukru * 1/2 lžičky soli * 2 lžičky sušeného droždí * 30g másla * 3 vejce * sezam


Všechny ingredience si nachystáme předem, jelikož musí mít pokojovou teplotu. Do velké mísy si dáme mouku, cukr, sůl, droždí, dvě vejce, rozpuštěné máslo a 100ml vlažné vody. Vypracujeme ve vláčné těsto - kdyby bylo moc tuhé, přidáme 1 až 2 lžíce vody navíc. Necháme přikryté kynout na teplém místě. Troubu předehřejeme na 220°C. Vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál, rozdělíme na potřebný počet kusů a vytvarujeme pravidelnější tvar. Necháme ještě 30minut odpočívat. Před upečením bulky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Pečeme 10minut dozlatova.

Komentáře

Oblíbené příspěvky